Kapcsolat

Mosoly 100 csoport tagja mailto: mosoly100 @ mosoly100.hu

2013. január 1., kedd

Ébredés = NAPI ÚTMUTATÓ A TUDATOS ÉLETHEZ

Mindenütt a világon sokan járják közülünk a tudatosodás útját. Arra törekszünk, hogy egyéni és közös életünket jobban összhangba hozzuk a természet törvényeivel és az egyetemes elvekkel, hiszen csak így élhetünk egyensúlyban és harmóniában önmagunkkal, egymással és a Földdel. Ma, amikor saját személyes gondjainkon túl nap mint nap szembesülünk az ökológiai, társadalmi és politikai problémákkal, nagyon fontos, hogy megtanuljunk tudatosabban élni. Ha Te mint egyén vállalod a felelősséget és tudatosan éled az életed, ezzel példát mutatsz másoknak. Így ők is erőt éreznek ahhoz, hogy csatlakozzanak az utazáshoz.
 A mindennapok tudatos megélésének megtanulása soha véget nem érő, egyre mélyülő és egy életen át tartó folyamat. Azt követeli tőlünk, hogy lépjünk érintkezésbe lelki bölcsességünk lényegével, egyesítsük azt lényünk összes többi szintjével - a mentális, az emocionális és a fizikai szinttel. A tudatosodás folyamata arra késztet bennünket, hogy felismerjük és elengedjük régi beidegződéseinket és meggyőződéseinket, s nyíljunk meg életünk minden egyes területének új útjai előtt.
   … Minden napra találsz egy főcímet, amelyet egy rövid üzenet követ, s az egészet egy megerősítés vagy kérdés zárja. Egyes oldalakat inspirálónak, más oldalakat gondolatébresztőnek találsz majd, de olyanok is akadnak közöttük, amelyek kihívást jelentenek és szembesülést önmagaddal. Ezek az üzenetek arra késztetnek, hogy mélyebben elgondolkozz a meggyőződéseidről, érzéseidről, vagy az életeden. Lehet, hogy egyetértesz azzal, amit mondok, lehet, hogy nem. A célom az, hogy saját igazságod mélyebb és tudatosabb megértésére ösztökéljelek.
  Végül tanácsot szeretnék adni Neked, miként használd a könyvet. Legjobb, ha már reggel elolvasod az aznapra szóló útmutatót. Ha úgy érzed, hogy az üzenet végén szereplő megerősítés hasznos a számodra, a nap folyamán többször mondd el vagy írd le. Ha egy megerősítés nem tetszik igazán, találj ki helyette másikat, amelyet igazán magadénak érezhetsz. Ha az üzenetet kérdés követi, tedd fel magadnak ezt a kérdést, és gondolkozz el rajta egy ideig. Az is hasznos lehet, ha a felmerülő gondolataidat leírod. Remélem, könyvem örömöt okoz Neked és hasznosnak bizonyul.
Szeretettel: Shakti Gawain
Shakti Gawainról cikket találsz itt!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése